Mainos
Mainos

Valvira: Venäjällä koulutettujen lääkäreiden tarkistamiseen ei vielä resursseja

Valvira on ilmoittanut tarkastavansa valelääkärikohun takia kaikki Venäjältä valmistuneet lääkärit. Tarkoituksena on käydä läpi viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajalta kaikki venäläisistä yliopistoista saadut todistukset, joiden perusteella Valvira on myöntänyt hakijoille oikeuden toimia lääkärinä Suomessa.

Resursseja urakkaan Valviralla ei kuitenkaan toistaiseksi ole. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran lupaosaston johtaja Jussi Holmalahti kertoo, että työ edellyttää ulkopuolisten resurssien hankkimista.

– Tarkistaminen ei onnistu normaalin työn ohessa, Holmalahti sanoo.

Hankkeen toteuttamisen miettiminen on vielä kesken.

– Nyt ollaan tekemässä projektisuunnitelmaa. Todistusten tarkistaminen ei ole nyt aivan ensimmäinen asia. Päällimmäisenä mietitään potilasturvallisuusasioita, Holmalahti sanoo.

Holmalahti arvioi, että todistusten tarkistamiseen meneekin kuukausia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot