Mainos
Mainos

Valviraan runsaasti yhteydenottoja – uusia valelääkäreitä ei epäillä

Valviraan on tullut runsaasti yhteydenottoja potilaiden hoidosta valelääkäriepäilyn noustua julkisuuteen. Perusteltuja epäilyjä uusista valelääkäreistä ei kuitenkaan ole ilmennyt, Valvirasta kerrotaan.

Valvira on saanut puhelimitse tai sähköpostitse muutamia kymmeniä huolestuneita yhteydenottoja ja tiedusteluja. Tavallisimmin kyse on ollut iäkkäiden omaisten hoidosta erityisesti silloin, kun heitä on hoitanut ulkomaalainen lääkäri. Varsinaisia kanteluja on tähän mennessä tullut kaksi.

Perusteltuja välittömiä toimenpiteitä edellyttäviä ilmoituksia mahdollisista valelääkäreistä ei Valviran mukaan kahden nyt selvitettävänä olevan tapauksen lisäksi ole tullut.

Kantelut tutkitaan normaalin menettelytavan mukaisesti. EU- tai ETA-maiden ulkopuolella lääkärintutkinnon suorittaneiden todistusten aitous varmistetaan yliopistoista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme