Mainos
Mainos

Valviraan runsaasti yhteydenottoja – uusia valelääkäreitä ei epäillä

Valviraan on tullut runsaasti yhteydenottoja potilaiden hoidosta valelääkäriepäilyn noustua julkisuuteen. Perusteltuja epäilyjä uusista valelääkäreistä ei kuitenkaan ole ilmennyt, Valvirasta kerrotaan.

Valvira on saanut puhelimitse tai sähköpostitse muutamia kymmeniä huolestuneita yhteydenottoja ja tiedusteluja. Tavallisimmin kyse on ollut iäkkäiden omaisten hoidosta erityisesti silloin, kun heitä on hoitanut ulkomaalainen lääkäri. Varsinaisia kanteluja on tähän mennessä tullut kaksi.

Perusteltuja välittömiä toimenpiteitä edellyttäviä ilmoituksia mahdollisista valelääkäreistä ei Valviran mukaan kahden nyt selvitettävänä olevan tapauksen lisäksi ole tullut.

Kantelut tutkitaan normaalin menettelytavan mukaisesti. EU- tai ETA-maiden ulkopuolella lääkärintutkinnon suorittaneiden todistusten aitous varmistetaan yliopistoista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot