Mainos
Mainos

Valvonta lisää remonttikuluja jopa tonneilla

Pakolliseksi tullut valvonta nostaa asunnonomistajan remonttikuluja sadoilla, jopa tuhansilla euroilla. Lain nojalla taloyhtiö voi määrätä osakkaan remontille ylimääräisen valvojan, jonka osakas maksaa itse.

Remonteissa, joissa valvontatyö on uuden lain myötä tarpeen, valvontatyöt maksavat noin 300-1 500 euroa, arvioi neuvontainsinööri Jari Hännikäinen Kiinteistöliitosta.

Kaikille remonteille taloyhtiön ei tarvitse nimetä valvojaa. Esimerkiksi keittiöremontteihin, joissa ei kajota putkistojen, sähköjen tai ilmanvaihtokanavien paikkaan, ei Hännikäisen mielestä tarvita valvojaa.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) korostaa, että isännöitsijöitä ei saa päästää rahastamaan valvontatöillä. Taloyhtiöiden tehtävänä on huolehtia, että hinnat pysyvät kohtuullisina.

Laki koskee heinäkuun alun jälkeen aloitettuja remontteja. Aiemmin taloyhtiö ei välttämättä valvonut remontteja mitenkään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme