Mainos
Mainos

Vammaisalan koulutus vaatii kehitystä

Kehitysvammaliiton toiminnanjohtaja kritisoi vammaisalan koulutuksen kehitystä viime vuosina. Johtajan mukaan alalle ei ole järjestetty tarvittavasti täydennyskoulutusta sen jälkeen kun vammaisalan omat ammattitutkinnot lakkautettiin.

Kehitysvammaliiton toiminnanjohtaja Veli-Pekka Sinervuo parantaisi kehitysvammaishoitoa koulutuksen avulla.

Sinervuo kritisoi MTV3:n Huomenta Suomessa kehitysvammaishoidon koulutuksen kehitystä viime vuosina. Sinervuon mukaan alalle ei ole järjestetty tarvittavasti täydennyskoulutusta sen jälkeen kun vammaisalan omat ammattitutkinnot lakkautettiin.

Peruspalveluministeri Paula Risikko vaati eilen selkeyttä hoitolaitosten valvontaan liittyvään työnjakoon. Risikon mielestä laitosten valvontaa vaikeuttaa etenkin se, että tehtävä on jakautunut liian monelle viranomaiselle.

- Kyllä meillä on valvontaa. Olen kuitenkin kesällä käynnistänyt selvityksen siitä, valvotaanko oikeita asioita ja onko työnjako selvä. Lähiaikoina valmistuvat toimenpide-esitykset ja niitä viedään eteenpäin, Risikko kertoi.

Käytännön esimerkkinä Risikko mainitsee, että ainakin Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen ja lääninhallitusten työnjakoa selvitetään.

Kehitysvammaliiton toiminnanjohtajan Sinervuon mukaan hoitolaitosten valvonnan ongelmallisuus johtuu enemmänkin alaa vaivaavasta resurssipulasta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme