Mainos
Mainos

Vammaisen omavastuu ei saa ylittää julkisen liikenteen taksaa

Kunta saa periä vaikeavammaisen kuljetuskustannuksista omavastuuosuutena vain julkisen liikenteen taksaa vastaavan summan, vaikka julkista liikennettä ei kunnassa olisikaan.

Turun hallinto-oikeus on kumonnut päätöksen, jolla erään pienen kunnan sosiaalilautakunta oli päättänyt periä omavastuuosuutena 25 prosenttia vammaispalvelulain mukaisten taksimatkojen hinnasta. Kunta perusteli päätöstä sillä, että kunnassa ei ole julkista liikennettä ja kaikki asukkaat joutuvat kulkemaan asiointi- ja työmatkansa omalla autolla tai taksilla.

Vammaispalvelulaki ja asiakasmaksuasetus takaavat, että vaikeavammaiset pääsevät liikkumaan samoin kustannuksin kuin muut kansalaiset. Hallinto-oikeuden mukaan kuljetuspalvelujen omavastuu on asiakasmaksuasetuksessa sidottu julkisen liikenteen maksuun. 25 prosentin osuus taksimatkan hinnasta ei vastaa julkisen liikenteen taksaa vastaavasta matkasta, joten päätös on lain vastainen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme