Mainos
Mainos

Vammaisten työllistyminen yhä vaikeaa

Tutkimusten mukaan monissa tapauksissa sairastuminen tai vammautuminen johtaa nopeasti työkyvyttömyyseläkkeen valmisteluihin ja usein työelämästä syrjäytymiseen.

Vammaisten ja pitkäaikaissairaiden työllistyminen on vielä nousukaudellakin vaikeaa. Muuhun väestöön verrattuna heidän asemansa jopa heikentyi vuosina 1995-2002, vaikka heidän työllisyytensä ja toimeentulonsa kohentuikin.

Lapin yliopiston, Stakesin ja Kelan tutkimuksen mukaan monissa tapauksissa sairastuminen tai vammautuminen johtaa aika nopeasti työkyvyttömyyseläkkeen valmisteluihin ja usein lopullisesti työelämästä syrjäytymiseen. Vuonna 2002 työvoimaan kuului vain noin joka viides niistä 25-64-vuotiaista, jotka saivat invalidivähennyksen.

Tutkimuksen mukaan työuran aikana tarvitaan koulutuspoliittisia toimenpiteitä. Myös toimialan ja työtehtävien vaihtamista täytyisi tukea. Lisäksi vammaistuen oikea kohdentaminen saattaisi auttaa nuorten vammaisten työelämään pääsyä ja keski-ikäisten vammaisten työelämässä pysymistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot