Mainos
Mainos

Vangeille halutaan lisää vapautta valittaa

Oikeusministeriössä on katsottu, että vankeuslain nykyinen luettelo ei kata kaikkia sellaisia ratkaisuja, joissa on kyse vangin oikeuksista ja velvollisuuksista.

Vangeille halutaan lisää mahdollisuuksia valittaa päätöksistä, joilla rajoitetaan heidän omien vaatteidensa käyttöä.

Lisäksi vangeille toivotaan lisää vapautta valittaa, jos heitä estetään syömästä uskonnolliseen vakaumukseen kuuluvaa ruokaa.

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa laajennusta vankeuslakiin, joka on ehtinyt vanhentua vasta muutaman viikon. Uusi lakipaketti laajensi jo lokakuun alussa vankien laissa määriteltyjä muutoksenhakuoikeuksia huomattavasti.

Vanki voi uuden lain mukaan hakea muutosta muun muassa päätöksiin, jotka koskevat avolaitoksesta suljettuun vankilaan siirtämistä ja tapaamiskieltoja.

Oikeusministeriössä on katsottu, että vankeuslain nykyinen luettelo ei kata kaikkia sellaisia ratkaisuja, joissa on kyse vangin oikeuksista ja velvollisuuksista. Ehdotetuilla täsmennyksillä halutaan toteuttaa vankien oikeus muutoksenhakuun sellaisella tavalla, jota perustuslaki edellyttää.

Työryhmä ehdottaa, että täsmennetyt säännökset tulisivat voimaan vuoden 2008 alusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme