Mainos
Mainos

Vanginvartijat marssivat ulos

Vanginvartijat aikovat marssia iltapäivällä ulos työpaikoiltaan. Ulosmarssilla vastustetaan suunnitelmia sulkea Pelson ja Konnunsuon vankilat.

Vankilavirkailijain liiton ja Vankila- ja kriminaalihuoltotyön henkilöstö ry:n mielenilmaus alkaa kello 13. Töihin jää sen verran väkeä kuin vankiloiden turvallisuus vaatii, kertoo Vankilavirkailijain liiton puheenjohtaja Jari Tuomela.

Ulosmarssin takia vangit viettävät vähintään iltapäivän selleissään. Vankien työnteko, opiskelu ja muu toiminta peruuntuvat.

Hallituksen on määrä keskustella vankiloiden sulkemisista iltakoulussa ensi viikolla. Tuomela luottaa suunnitelmien vielä muuttuvan ja vankiloiden toiminnan voivan jatkua.

Rikosseuraamusviraston tekemät lakkautussuunnitelmat perustuvat valtion tuottavuusohjelmaan. Laitokset sulkisivat ovensa vuoden 2012 alkuun mennessä. Niissä on nykyisellään yhteensä liki kolmesataa työntekijää ja nelisensataa vankia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme