Mainos
Mainos

Vanha koulu tuhoutui tulipalossa Tervolassa

Lapin läänissä Tervolassa sijaitseva entinen koulu paloi kokonaan, mutta ihmisuhreilta vältyttiin.

Asuntokäytössä ollut vanha koulu on tuhoutunut maan tasalle Lapin läänin eteläosassa Tervolassa. Hälytys suuresta rakennuspalosta tuli Lapin hätäkeskukseen kello 20.47. Palokohde sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Tervolan keskuksesta. Palo ei vaatinut ihmisuhreja.

Palokunnan saapuessa kohteeseen rakennus oli kauttaaltaan ilmiliekeissä ja katto romahtanut, mutta siinä asunut pariskunta ulkona. Koulurakennus oli kaksi ja puoli kerroksinen ja pohjapinta-alaltaan noin 250 neliötä. Sammutustöihin ehti ensin Tervolan palokunta ja sen jälkeen palokunta Tervolan asevarikolta.

-Sammutustöissä keskityttiin läheisen asuintalon, saunan, navetan ja varastorakennuksen varjeluun. Koulurakennusta ei voitu enää pelastaa, se palaa kivijalkaan. Jälkisammutus, -raivaus ja vartiointi jatkuvat aamuun, kertoi päällystöpäivystäjä Seppo Muranen.

Tulipalon syttymissyy ei illalla ollut tiedossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme