Mainos
Mainos

Vanhan voimalaitoksen palon syttymissyy yhä epäselvä

Tuhopolton mahdollisuutta ei ole vielä voitu sulkea pois.

Oulun vanhan voimalaitoksen palon syttymissyy on yhä epäselvä. Rakennuksen sortumisvaara on hidastanut poliisin tekniikkaryhmän tutkimuksia. Eilen tutkintaa haittasivat myös jälkisammutustyöt.

- Poliisin tekniikkaryhmä oli paikalla jo sunnuntaina, mutta teknisiä tutkintoja ei päästy suorittamaan tarvittavassa laajuudessa. Sortumisvaara oli olemassa vielä tänään, joten käytännössä tekninen tutkinta saadaan kunnolla vauhtiin lähiaikoina, kertoo komisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista.

Tuhopolton mahdollisuutta ei ole vielä voitu sulkea pois. Paloa tutkii Oulun poliisilaitoksen väkivaltaryhmä.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas vanha voimalaitos kärsi mittavia vahinkoja rajussa tulipalossa Oulun keskustan tuntumassa sunnuntain vastaisena yönä. Tuli tuhosi noin 500 neliömetrin suuruisesta rakennuksesta puolet.

Rakennuksen itäpäädyssä sijaitsevat kuvataidepainotteisen Myllytullin koulun taideluokka ja opettajanhuone kärsivät mittavia savu- ja vesivahinkoja. Yläluokkien kuvataiteen opetus on jouduttu siirtämään väliaikaisiin tiloihin koulun päärakennukseen.

Energialaitoksen entinen voimalarakennus on Museoviraston suojelukohde. Vanhin tuhoutunut osa on noin sata vuotta vanha.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme