Mainos
Mainos

Vanhanen: Alkoholiverotuksen alentamisella dramaattisia vaikutuksia

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä alkoholiveron laskeminen lisäisi alkoholin kulutusta.

Pääministeri Matti Vanhanen uskoo, että alkoholiverotuksen laskeminen EU:n myötä lisää suomalaisten alkoholinkulutusta. Hufvudstadsbladetissa julkaistussa kolumnissaan Vanhanen arvioi, että vuotuinen kulutus asukasta kohti kasvaisi muutamassa vuodessa 9:stä 11:een litraan.

Vanhasen mukaan alkoholiverotuksen alentamisesta johtuva kulutuksen kasvu on samaa luokkaa kuin mitä se oli keskioluen myynnin vapauttamisen jälkeen. Vanhanen pelkää, että juomisen lisääntymisellä olisi dramaattisia vaikutuksia kansanterveydelle, ja se huomattaisiin ennen pitkää myös työpaikoilla ja kodeissa.

Pääministerin mielestä ihanteellinen tilanne olisi, ettei verojen alentaminen lisäisi alkoholin kulutusta vaan säästyneet rahat laitettaisiin muuhun kulutukseen. Näin veronalennuksilla ei olisi niin merkittäviä kansantaloudellisia vaikutuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme