Mainos
Mainos

Vanhanen ärsyyntyi Itälän hallituskaavailuista

Keskustan varapuheenjohtaja kansanedustaja Matti Vanhanen on ärsyyntynyt kokoomuksen puheenjohtajan sisäministeri Ville Itälän (kuvassa) hallituskuvionäkemyksistä.

Vanhanen sanoi tänään Nummi-Pusulassa, että Itälä pyrkii jo ennen vaaleja karsimaan viime vuosikymmenien aikana syntyneen käytännön, jossa suurimman puolueen asema tarjoaa mahdollisuuden koota hallitus.

Vanhanen viittasi Itälän sanomisiin Uutispäivä Demarin haastattelussa. Siinä Itälä arveli, että keskustan vaalivoitto ja nousu suurimmaksi puolueeksi ei takaa keskustalle paikkaa hallituksessa.

-Hallitusrintaman kokoaminen edellyttää luonnollisesti suurimmalta puolueelta yhteistyörintamaa muiden kanssa ja siihen keskusta varmasti pystyy, jos se saa kansalaisten luottamuksen, vakuutti Vanhanen.

Vanhanen myönsi, että Suomessa on monipuoluejärjestelmä, jossa vaalit eivät automaattisesti ratkaise hallituspohjaa. Hänen mielestään tästä huolimatta on kuitenkin paikallaan vahvistaa edes sitä käytäntöä, että suurimmaksi vaaleilla nousseella puolueella on etuoikeus pääministerin tehtävään.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme