Mainos
Mainos

Vanhanen arvostelee kohujournalismia

Pääministeri Vanhanen arvostelee poliitikkojen yksityiselämää ruotivaa kohujournalismia vaalikirjassaan. Presidentivaalikampanjaa pohjustava kirja piirtää kuvaa tavallisesta keskiluokkaisesta miehestä.

Pääministeri Matti Vanhasesta tehty Se on Matti -kirja julkistettiin tänään. Kirjan on kirjoittanut Vanhasen erityisavustaja, toimittaja Timo Laaninen, mutta siinä on otteita myös Vanhasen omista päiväkirjoista.

Vanhasen 50-vuotisjuhlakirja piirtää hänen elämästään ja urastaan kuvaa, jossa keskiluokkaisesta tavallisuudesta tehdään lähes tavaramerkki. Politiikassakin Vanhanen kuvataan itsetärkeyttä vailla olevaksi ahkeraksi puurtajaksi, jolle jopa pääministeriys tipahti eteen kuin sattumalta.

Kirjan tehnyt toimittaja Timo Laaninen kuvaa teostaan näköiskirjaksi Vanhasesta:

- Sain kirjoittajana vapaat kädet tehdä 30 vuoden tuntemuksen perusteella Matti vanhasesta niin tarkan henkilökuvan kuin osasin.

Mitään jymypaljastuksia kirjasta on turha etsiä. Kirjassa kuvattu perin juurin tasainen yhteistoimintapoliitikko uskoo kuitenkin itse olevansa uskottava vaihtoehto myös presidentinvaaleissa:

- Koskaan ei ole valittu sellaista presidenttiä jonka yhteistyökykyyn ei luoteta.

Kirjassa ruoditaan lyhyesti myös Vanhasen avioroon ja naissuhdevihjailuihin liittynyttä julkisuutta. Median ahdistelu aina lapsia myöten ja yksityisasioiden penkominen rahapalkkioiden voimalla saavat jyrkän tuomion.

Vanhanen vertaa juorulehdistön toimintaa jopa Stasiin tai KGB:hen. Vanhanen ei kuitenkaan itse aio käyttää asemaansa sananvapauden rajojen muuttamiseen.

- En aio tästä asemasta käsin ryhtyä mihinkään, en minkäänlaisten aloitteiden tekemiseen., Vanhanen painotti.

Se on Matti -kirja on on paitsi Vanhasen syntymäpäiväkirja, niin myös puhdas vaalikirja. Kirjan tuotto käytetään kokonaisuudessaan Vanhasen presidentinvaalikampanjan rahoitukseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme