Mainos
Mainos

Vanhanen: Asemiin tulossa huipputason edustus

Sunnuntaina alkavaan Asem-kokoukseen osallistuvat kaikki 25 EU-maata ja 13 Aasian maata.

Pääministeri Matti Vanhanen on tyytyväinen sunnuntaina alkavan Asem-huippukokouksen osallistujalistaan. Huippukokoukseen on tulossa valtionpäämiestason edustus lähes kaikista osallistujamaista.

-Osallistumistaso näyttää todella hyvältä. Helsinkiin on saapumassa viikonloppuna peräti 35 valtion tai hallituksen päämiestä, Vanhanen sanoi tiedotustilaisuudessaan.

Vanhasen mukaan ainoastaan Britannia, Ruotsi, Unkari ja Burma osallistuvat kokoukseen ministeritasolla.

Sunnuntaina alkavaan Asem-kokoukseen osallistuvat kaikki 25 EU-maata ja 13 Aasian maata. Lisäksi kokoukseen osallistuu myös EU-komissio puheenjohtajansa Jose Manuel Barroson edustamana.

Kansalaisjärjestöt ovat vaatineet EU:ta pitämään ihmisoikeuskysymykset vahvasti esillä, ja Vanhanen lupaa tämän tapahtuvan.

-Meillä on kokouksen yhteyteen järjestetty työillalinen, jonka tematiikkaan juuri nämä aiheet sopivat. EU:n puoleta juuri Myuanmarin tilanteen esille nsotaminen on itsestään selvää. Myöskin kuolemantuomiota vastaan EU:lla on perinteisesti ollut kanta pitkään. Kyllä nämä asiat käydään luonnollisesti lävitse, Vanhanen toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme