Mainos
Mainos

Vanhanen ei anna periksi oppositiolle

Pääministeri Matti Vanhanen ei suostu antamaan opposition vaatimaa pääministerin ilmoitusta vaalirahasotkusta. Vanhasen mukaan voimakas yhden yhdistyksen toiminnan ylläpito julkisuudessa ei ole syy pääministerin ilmoituksen antamiseen.

Vanhanen kommentoi asiaa STT:lle tekstiviestitse illansuussa. Pääministerin mukaan hallituksessa on sovittu, että ilmoitusta tai tiedonantoa ei asiasta anneta. Välikysymykseen hallitus on sen sijaan valmis vastaamaan.

Vanhasen mukaan vaalirahoituskeskustelu on muutakin kuin keskustelu keskustan ja Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen suhteista. Hän huomauttaa, että vielä alkuviikosta SDP:n piiristä vaadittiin pääministeriltä muita selvityksiä.

- Nyt tilalle vaaditaankin selvitystä yhdistyksestä.

Pääministerin mukaan yhdistys ei ole erityinen ongelma vaan se, että niin moni avustuksen saanut laiminlöi velvollisuuden ilmoittaa siitä ja muilta tahoilta saamistaan avustuksista. Välikysymyskeskustelussa voitaisiin hänen mukaansa puida myös opposition vaalirahoitus.

"Puoluekokous ratkaisee Korhosen aseman"

Vanhanen on kommentoinut tänään myös keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen asemaa. Pääministerin mukaan sen ratkaisee puoluekokous.

Vanhanen puhui asiasta pitäessään tiedotustilaisuutta yhdessä EU:n komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson kanssa Helsingissä.

- Ne tiedot, joita tämän kohutun yhdistyksen puheenjohtaja eri tiedotusvälineiden kautta on tänä aamuna välittänyt, käyvät hyvin tarkkaan yksiin puoluesihteeri Korhosen kertoman kanssa. Siltä osin uskon, että tämä keskustelu on saanut eräänlaisen ratkaisun, Vanhanen sanoi.

Kohutulla yhdistyksellä hän viittasi poliitikoille puoluerahoitusta junailleeseen Kehittyvien maakuntien Suomeen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme