Mainos
Mainos

Vanhanen ei halua yhteistä presidenttiehdokasta

Pääministeri Vanhanen ei halua luopua keskustan omasta presidenttiehdokkaasta ensi vaaleissa.

Pääministeri Matti Vanhanen ei lämpene SDP:n puoluesihteeri ehdotukselle yhteisestä presidenttiehdokkaasta.

Keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen ei lämpene SDP:n puoluesihteerin Eero Heinäluoman maanitelluille keskustan tulosta Tarja Halosen tueksi seuraavissa presidentinvaaleissa. Vanhanen huomautti iltapäivällä keskustan eduskuntaryhmän kokoukseen mennessään, että suoran kansanvaalin luonteeseen kuuluu se, että erityisesti keskeisillä puolueilla on oma vastuunsa siitä, että vaaleihin asetetaan ehdokkaita. Vanhasen mukaan suurten puolueiden täytyy huolehtia, että vaaleissa syntyy aito valintatilanne.

Vanhasen mielestä suoran kansanvaalin toinen hyvä puoli on se, että "kansalaiset kyllä valitsevat presidentin, jonka haluavat valita ja päätösvalta on kansalaisilla"

-Keskusta omalta puoleltaan tulee vaalin molemmat puolet ottamaan huomioon. Tulemme omalla aikataululla tekemään päätöksiä, hän selvitti.

Vanhanen huomautti myös, että presidentinvaalit ovat vasta vuonna 2006, ja keskustalla on lähiaikoina muuta tehtävää kuin presidentinvaaleihin valmistautuminen.

-Ensi kesäkuun puoluekokouksessa asia on esityslistalla. Ennakoisin, että siellä tullaan vain päättämään siitä, että millä mekanismilla ehdokas asetetaan, keskustajohtaja totesi.

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma kyseli tänään sanomalehti Ilkassa julkaistussa kolumnissaan, "olisiko täysin mahdotonta, että keskustaväki voisi miettiä myös sosialidemokraattien riveistä lähteneen, työnsä hyvin hoitaneen istuvan presidentin tukemista". Heinäluoma huomautti, että sosiaalidemokraatit ovat neljä kertaa tukeneet presidentinvaalissa istuvaa ehdokasta: kerran Kyösti Kalliota ja kolme kertaa Urho Kekkosta.

-Mikä olisi sen komeampaa kuin sosialidemokraattien, keskustan ja muiden Halosen linjaa ja toimintaa tukevien kansalaispiirien yhteinen kukkalähetystö Mäntyniemessä. Jos ei tällä kertaa kiisteltäisi ehdokkaasta, vaan siitä, kuka tuota lähetystöä pääsisi vetämään, Heinäluoma maalaili kolumnissaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme