Mainos
Mainos

Vanhanen ei hämäänny harmausmoitteista

Pääministeri Matti Vanhasen johtamistyyliä on moitittu harmaaksi, ja osa keskustalaisista pelkää sen syövän jo puolueen kannatusta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli kritisoi aamun Turun Sanomissa Vanhasen matalaa profiilia talouskriisin hoidossa. Kallin mielestä Vanhanen on väistänyt vastuutaan ja ollut näkymätön.

Vanhanen sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että hänen profiilinsa kohoaminen on itsestään selvää ja tapahtuu väkisinkin talouskriisin hoitamisessa.

- Monet haluavat korkeaa profiilia, mutta tämän talouskriisin kohdalla toivon, ettei sitä profiilia haeta käymällä kilpailua siitä, kuka maalaa synkimmän tulevaisuuden, Vanhanen kommentoi.

Vanhasen mukaan hänellä on kaksoisrooli sekä puolueen puheenjohtajana että pääministerinä. Pääministerillä on tärkeä tehtävä joukkueen johtajana. Hänen mielestään tulokset ovat tärkeämpiä kuin imago.

- Tietenkin talouskriisin hoitamisessa on äärimmäisen tärkeää, että pääministeri huolehtii siitä, että koko joukkue toimii johdonmukaisella ja suunnitelmallisella tavalla. Ja pääministeri on nuotittanut tämän järjestyksen budjettiriihestä alkaen. Pääministeri toimii hyvin paljon taustalla ja huolehtii siitä, että kokonaisjohtamisjärjestelmä on kunnossa.

Vanhasen mukaan tämä työ ei aina näy niin hyvin ulos julkisuuteen.

Viimeisimmän gallupin mukaan kokoomuksen kannatus on 24,1 prosenttia ja keskustan 20, 4 prosenttia. Vaikuttaisi siis siltä, että valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on vienyt Vanhasen kannatusta.

- En tiedä syitä tähän galluptulokseen, mutta nyt käsillä oleva talouskriisi on sen verran vakava, että pääministerin profiilikysymys ja pisteet on tässä toissijainen seikka, painottaa Vanhanen.

Vanhanen myös kertasi Huomenta Suomen haastattelussa hallituksen elvytyslistaa. Yritysrahoitusta ja työllisyyskoulutusta kehitetään ja nopeasti työllistäviä rakennushankkeita aloitetaan.

Hallituksen sisäinen luottamus mitataan keväällä, kun hallitusohjelman välitarkistus tehdään keskellä synkänpuhuvia talousnäkymiä.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme