Mainos
Mainos

Vanhanen ei käänny EU-ydinuskoon

EU:n jakaminen kahteen kerrokseen tekisi karhunpalveluksen koko unionille, Vanhanen sanoo.

Pääministeri Matti Vanhanen puolustaa näkemyksiään EU-ydinajattelun jäännistä menneisyyteen. Vanhanen vastaa kolumnissaan Turun Sanomissa hänen näkemyksiään samalla palstalla arvostelleelle puhemies Paavo Lipposelle.

Vanhanen katsoo Lipposen kirjoitukseen suoraan viittaamatta, että yhtenäisen etujoukon aika unionissa on ohi. EU:n uudelleen jakaminen kahteen kerrokseen uusien ytimien avulla olisi hänen mielestään taka-askel ja tekisi karhunpalveluksen koko unionille.

Vanhasen mukaan Suomen mukanaolo Lipposen mainitsemissa ytimissä, eurossa, Schengenissä ja kriisinhallinnassa ei ole kyseenalainen. Hän ei kuitenkaan hyväksy opiksi sitä, että Suomen pitäisi yhä mennä automaattisesti kaikkiin EU:n ytimiin.

Pääministeri kysyy esimerkkinä, pitäisikö vaikkapa veropolitiikalle ryhtyä luomaan omaa ydintä tai yhtenäistää sosiaaliturvaa ja eläkejärjestelmiä Euroopan sosiaalisena ytimenä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme