Mainos
Mainos

Vanhanen ei niele Halosen arvostelua Kela-kiireestä

Pääministerin Matti Vanhanen (kesk.) torjuu arvostelun, että hallitus olisi pitänyt liiaksi kiirettä Kansaneläkelaitoksen uuden pääjohtajan nimittämisessä.

Vanhanen sanoi Ylen radiouutisten pääministerin haastattelutunnilla, että pääjohtajan nimittämisessä tahtia ei määrää hallitus, vaan eduskunta, jonka alainen laitos Kela on.

Presidentti Tarja Halonen nimitti perjantaina uudeksi pääjohtajaksi sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän (kesk.). Heti nimityspäätöksensä jälkeen Halonen ihmetteli, miksi hallitus halusi pitää asialla näin kovaa kiirettä.

Vanhanen puolusti voimakkaasti Hyssälän nimitystä. Hän sanoi, että Kansaneläkelaitos saa poikkeuksellisen vahvan pääjohtajan.

Nimityksen arvostelijat ovat kiinnittäneet huomiota siihen, ettei pääjohtajaehdokasta pistetty soveltuvuustestiin, mikä usein muualla on tapana.

- Uskon, että Hyssälälle itselleen olisi kaikki testit sopineet hyvin, Vanhanen kommentoi arvostelua.

Hyssälän seuraaja sosiaali- ja terveysministerinä nimitetään jo huomenna. Todennäköisenä seuraajana on pidetty kansanedustaja Juha Rehulaa.

Katso Matti Maunun juttu

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme