Mainos
Mainos

Vanhanen ei torju oikopäätä EU-presidenttiä

Pääministeri Matti Vanhanen ei halua tyrmätä suoralta kädeltä EU-presidentin virkaa.

Pääministeri Matti Vanhanen ei halua ottaa yksiselitteisen kielteistä kantaa EU-konventin esittämään Eurooppa-neuvoston pysyvän puheenjohtajan viran perustamiseen. Vanhanen vastasi tiistaina kokoomukselle, joka on vaatinut hankkeen selkeää torjumista.

Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Helsingissä puhunut Vanhanen piti järkevämpänä vaihtoehtona vaikuttaa mahdollisen puheenjohtajuuden sisältöön ja asemaan. Hallitusta on syytetty myös siitä, ettei sillä ole vielä tavoitteita syksyllä alkavaan hallitusten väliseen konferenssiin. Vanhasen mukaan hallitus tuo näkemyksensä syyskuun alussa eduskunnan käsiteltäväksi.

Pääministeri korosti, että kanta muodostetaan tällaisissa kansallisissa kysymyksissä hallituksessa yhdessä. Hän ei aio syödä päätöksiä etukäteen omilla julkisilla linjauksillaan. -Aina kun tällaiseen johtamistapaan on aikaa, toimin tämän periaatteen mukaan. Pääministerin tehtävänä on johtaa joukkuetta, ei pyrkiä näyttäviin yksilösuorituksiin, Vanhanen ilmoitti.

Vanhanen jatkoi puheessaan myös kesällä avaamaansa perhepoliittista keskustelua. Hän asetti tavoitteeksi, että useimpien nuorten jatko-opinnot alkaisivat heti koulun päätyttyä. Aikainen vakiintuminen työmarkkinoilla edistäisi lapsiluvun kasvua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme