Mainos
Mainos

Vanhanen ei usko kolmeen ydinvoimalupaan

Pääministeri Matti Vanhanen ei usko, että hallitus voi päättää kaikista kolmesta ydinvoimalahakemuksesta. Vanhasen mukaan nyt on tärkeintä aloittaa keskustelu yhteiskunnan kokonaisedusta ja siitä, miten hakemukset asetetaan keskenään järjestykseen.

Hallituskumppani kokoomuksen mukaan hallitus voisi antaa luvan kaikille kolmelle hakijalle. Ydinvoimalupaa ovat hakeneet Fortum, Teollisuuden Voima ja Fennovoima.

Vanhanen kirjoittaa keskustan internetsivuilla, että lisäydinvoiman tehokkuutta on verrattava myös muihin hiilidioksidipäästöjen vähentämistapohin.

Vanhasen mukaan on suosittava energiansäästöinvestointeja uusien investointien sijaan. Vanhanen kirjoittaa, että esimerkiksi uutta metroa ei kannata rakentaa, jos päästöt saadaan purettua tehokkaammin vaihtamalla julkisen liikenteen polttoainetta.

Vanhanen korostaa, että sähkön ja lämmön yhteistuotantoon perustuva bioenergian käyttö on kiireellisin asia. Se antaisi myös vientiteollisuudelle uusia tuulia, Vanhanen sanoo.

Katso Markus Pirttijoen juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme