Mainos
Mainos

Vanhanen ei usko veroalen lisäävän tupakointia

Pääministeri Matti Vanhanen ei usko, että tupakan verotuksen alentaminen lisää suomalaisten tupakointia. Veroalen tarkoituksena on tarkoitus ehkäistä valvomatonta tupakan maahantuontia uusista EU:n jäsenmaista.

-Suomalaisilla on tupakointia kohtaan kriittinen asenne, enkä usko, että tupakointitottumuksissa tapahtuu merkittäviä muutoksia veronalennuksen jälkeen, sanoi Vanhanen puhuessaan maailman tupakka- ja terveyskonferenssin avajaistilaisuudessa Helsingissä tänään.

Pelkällä lainsäädännöllä tupakoinnin aiheuttamia haittoja ei Vanhasen mukaan voida estää, vaan tuloksiin päästään lainsäätäjien ja eri järjestöjen yhteistyöllä. Vanhasen mielestä on myös tärkeää huomata, että tupakan aiheuttamat ongelmat eivät tunne valtioiden rajoja. Niiden onnistuneeseen ehkäisyyn tarvitaan kansainvälisiä ponnistuksia.

Maailman tupakka- ja terveyskonferenssi alkoi tänään Helsingissä. Viikon kestävä konferenssi järjestetään nyt 12. kerran. Konferenssiin odotetaan osanottajia kaikkiaan 115 maasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme