Mainos
Mainos

Vanhanen eri mieltä Kataisen kanssa inflaatiosta

Keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen on eri mieltä hallituksensa valtiovarainministerin Jyrki Kataisen (kok.) kanssa tulevista inflaatio-odotuksista.

Vanhanen kirjoittaa perjantain Turun Sanomissa, että raaka-ainehintojen nousuun perustuvalle inflaation nopeutumiselle ei ole vielä näköpiirissä käännettä. Katainen arvioi kaksi viikkoa sitten valtiovarainministeriön budjettineuvottelujen yhteydessä, että muun muassa polttoaineiden hintapiikki on jo ohitettu.

Vanhanen toteaa kirjoituksessaan, että inflaatio-odotusten asteittainen nousu hillitsee korkojen alentamista kysynnän vahvistamiseksi sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Sen sijaan kehittyvien maiden kysyntä jatkaa kasvuaan vaikeuttaen kuluttajahintojen nousun hillintää.

Katainen arvioi viime kuun lopulla, että inflaatio painuisi ensi vuoden lopulla jopa kahteen prosenttiin nykyisestä yli neljästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme