Mainos
Mainos

Vanhanen: EU:n perustuslain voi jäädyttää yhdessä

Pääministerin mukaan jäsenmaiden tulisi välttää yksipuolisia ratkaisuja siihen asti, kunnes EU-johtajat ovat käsitelleet tilannetta huippukokouksessaan.

Suomi voi myös pysäyttää EU:n perustuslain ratifioinnin, jos EU-maat yhdessä päättävät toimia niin, sanoo pääministeri Matti Vanhanen. Vanhanen sanoi ilmoituksessaan eduskunnalle, että jäsenmaiden tulisi välttää tekemästä hätiköityjä johtopäätöksiä ja yksipuolisia ratkaisuja siihen asti, kunnes EU-maiden johtajat ovat käsitelleet tilannetta huippukokouksessaan.

Yksipuolinen ratkaisu on kuitenkin tehty jo ainakin Britanniassa, joka ilmoitti maanantaina jäädyttävänsä suunnitelmat järjestää perustuslaista kansanäänestys ensi vuonna.

Vanhanen totesi, etteivät Ranskan ja Hollannin kansanäänestykset ole tähän asti johtaneet Suomessa uusiin päätöksiin. Hallituksen esityksen valmistelua jatketaan, ja se on valmis annettavaksi eduskunnalle syksyllä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.06.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot