Mainos
Mainos

Vanhanen: EU-parlamentin liberaaliryhmä sopii keskustalle

Vanhanen pitää keskustan kuulumista EU-parlamentin liberaaliryhmään käytännön työskentelyn kannalta hyödyllisenä.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen puolustaa keskustan kuulumista liberaaliryhmittymään EU-parlamentissa. Hän ei ole innostunut puolueen euroedustajan Paavo Väyrysen esityksestä, jonka mukaan puolueen olisi harkittava ryhmänvaihdosta EU-parlamentissa.

Vanhanen pitää keskustan kuulumista EU-parlamentin liberaaliryhmään käytännön työskentelyn kannalta hyödyllisenä. Vanhanen toteaa Suomenmaassa, että liberaaliryhmittymä on puolueelle erittäin hyödyllinen keskustelufoorumi.

Keskustan euroedustaja Paavo Väyrynen esitti harkittavaksi ryhmänvaihdosta viime viikolla Suomenmaan kolumnissaan. Puolueen olisi hänen mukaansa pohdittava siirtymistä perusteilla olevaan keskusta-oikeistolaiseen ryhmään. Se olisi Väyrysen mielestä keskustaa lähempänä erityisesti Eurooppa-politiikassa. Ryhmä vastustaa muun muassa EU:n kehitystä ylikansalliseksi liittovaltioksi.

Vanhasen mukaan mahdollinen ryhmänvaihdos on koko puoluetta koskeva aihe. Jos tällaisista asioista halutaan linjauksia tehdä, siitä pitää käydä puolueessa laaja keskustelu, Vanhanen arvioi Suomenmaan mukaan.

- Olemme mukana vaikutusvaltaisessa porukassa. Sillä on seitsemän komissaaria ja myös lukuisia pääministereitä, puolustaa Vanhanen keskustan kuulumista liberaaliryhmään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot