Mainos
Mainos

Vanhanen: Häkämiehen avaukseen oli pakko puuttua

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoo puuttuneensa puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) puheisiin Suomen komissaarin paikasta, koska halusi katkaista asiaan liittyvän spekuloinnin.

Pääministerin ärhäkkä reagointi ehdotukseen ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) ehdokkuudesta EU:n ulkoministeriksi on herättänyt hämmästystä.

Vanhanen sanoi Pääministerin haastattelutunnilla, että kun kyseessä oli selkeästi poliittinen avaus, hänen oli pakko reagoida. Muuten spekulaatiot olisivat lähteneet käymään.

-Ellen olisi reagoinut asiaan, tänään olisi todennäköisesti kysytty, eikö tämä asia ole pääministerin hanskassa. Arvioin eilen, kun kaupungissa satuin olemaan, että paras reagoida tähän heti, hän selvitti.

Vanhanen tekee koko ajan lobbaustyötä saadakseen komissaari Olli Rehnille mahdollisimman vahvan salkun seuraavasta komissiosta, jonka jäsen myös EU:n ulkoministeri olisi, jos virka perustetaan. Hän kokee kokoomuksen hämmentäneen Häkämiehen avauksella hanketta, jota puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen on ilmoittanut edelleen tukevansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme