Mainos
Mainos

Vanhanen: Hallitus ja kolmikanta koolle joulukuussa

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan hallitus aikoo aikaistaa tapaamista työmarkkinajärjestöjen kanssa. Vanhanen sanoo, että hallitus ja kolmikanta kokoontuu jo joulukuussa aiemmin kaavaillun helmikuun sijaan. Tapaamisen asialistaa valmistellaan parhaillaan.

Hallitusta ja kolmikantaa pikaisesti koolle vaati SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen Uutispäivä Demarissa. Ihalaisen mukaan tapaamisessa tulee pohtia, miten uhkaavasta taantumasta päästäisiin yli mahdollisimman pienin työllisyysvaurioin.

Ihalaisen mielestä tapaamisen ajankohdaksi kaavailtu helmikuu on auttamattomasti liian kaukana. Hän sanoo, että tarvittaviin toimiin on syytä varautua yhdessä ja etukäteen eikä syvenevän laman keskellä.

Palaverin päätarkoituksena olisi Ihalaisen mielestä yhteisen tahtotilan määrittely ensi vuoden syksyn työmarkkinaratkaisun linjasta ja nopeiden työllisyystoimien vauhdittaminen.

Työnantajapuoli tyrmäsi lehdessä Ihalaisen ehdotuksen. Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan akuuttia tarvetta tapaamisen aikaistamiselle ei ole.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme