Mainos
Mainos

Vanhanen: Hallitus yrittänyt varautua valtion valkataakkaan

Vanhanen sanoo että hallitus on reagoinut viime vuoden aikana kärjistyneeseen kansainväliseen rahoituskriisiin ja sitä seuranneeseen syvään taantumaan sekä rahapolitiikan että finanssipolitiikan keinoin.

Tällaisia ovat olleet mm. kansaneläkemaksun poistaminen työantajilta, työurien pidentäminen ja rakenteellisen työttömyyden alentaminen. Myös väylärakentamisella on Vanhasen mukaan ollut elvyttävä vaikutus talouteen.

Vanhanen sanoo, että hallituksen esittämien ja eduskunnan päättämien elvytystoimien mittaluokka on Suomessa historiallisen suuri ja euroalueenkin vertailussa suurimpien joukossa.

Suomi on Vanhasen mukaan myös ensimmäisiä maita, jotka ovat ennakoivasti lähteneet varautumaan talouskriisin aiheuttaman valtion velkaantumisen ratkaisemiseen.

Vanhanen painottaa, että hallitus on informoinut eduskuntaa ja julkisuutta välittömästi uusien kansantaloutta ja valtiontaloutta koskevien arvioiden valmistuttua.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot