Mainos
Mainos

Vanhanen haluaa keskustelua netin käytön pelisäännöistä

Pääministeri pitää tärkeänä sitä, että yhteisöllisyyttä lisätään, jotta nuoret eivät eristäydy liikaa ja ongelmat havaitaan riittävän ajoissa.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) patistaa koteja ja kouluja keskustelemaan netin käytön pelinsäännöistä. Hänen mielestään on syytä esimerkiksi pohtia, missä lapset voivat käyttää tietokonetta.

- Onko koululaisen tai lukiolaisen pystyttävä käyttämään verkkoa omassa huoneessaan vai olisiko sopivin paikka tietokoneelle perheen yhteisessä tilassa? pääministeri kysyi Mäntykankaan koulun vihkiäisissä Kokkolassa.

Vanhanen myönsi, että puheen valmistelu peruskorjatun koulun vihkiäisiin herätti ristiriitaisia tunteita. Jokelan koulun murhenäytelmä Tuusulassa oli viikko sitten.

Tunteellisessa puheessa Vanhanen muistutti, että tragedian jälkihoidossa ei saa tehdä ylilyöntejä, mutta perusteellinen keskustelu on tarpeen. Hän toisti, että esimerkiksi aseiden saatavuudesta ja valvonnasta on voitava keskustella kattavasti.

Pääministeri toivoi keskustelua myös siitä, miten yhteisöllisyyttä voidaan lisätä, jotta nuoret eivät liiaksi eristäydy ja ongelmat havaitaan riittävän ajoissa niihin puuttumiseksi.

Vanhasen varhainen tuki ja puuttuminen pienentävät oleellisesti yhteiskunnan kokonaiskustannuksia verrattuna tilanteeseen, jossa ongelmia korjataan jälkikäteen.

Pääministeri muistutti, että syrjäytymisuhkan ennaltaehkäisy kuuluu kaikille hallinnon aloille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot