Mainos
Mainos

Vanhanen haluaa lisää vesivoimaa

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan vesivoiman käyttöä pitää lisätä Suomessa, jotta päästöjen vähentämisen ja uusiutuvan energian lisäämistavoitteet saavutetaan. Lähivuosina ei suuria investointeja kuitenkaan tule.

- Yleinen mielialakin muuttuu, se ehkä luo tulevaisuudessa edellytyksiä ratkaisujen tekemiseen, mutta ei lähivuosina, Vanhanen sanoi Pariisin vierailunsa yhteydessä.

Vanhanen muistutti, että vuoteen 2050 mennessä pitää asettaa vielä tiukempia ilmastotavoitteita, joten vesivoimaakin tarvitaan.

- Se on kapasiteetti joka on meillä käytössä kymmeniä vuosia. Unionin vaatimukset eivät jää tähän-kun mennään vuodesta 2020 vuoteen 2050 pitää yli kaksinkertaistaa nämä vähennykset.

Vanhanen oli tyytyväinen koko pakettiin, vaikka pitikin tavoitteita haastavina. Erityisen tärkeää oli se, että energiaintensiivinen teollisuus otettiin erilleen, EU:n tasolla tarkasteltavaksi.

- Meidän erityinen intressimme on puolustaa, että energiaintensiivinen teollisuus pysyy Euroopassa ja Suomessa. Kyllä näiden puhtaasti kotimaisten asioiden kanssa pärjätään, niillä ei ole samanlaisia haittavaikutuksia työllisyydelle tai taloudelle.

Intiaan puhumaan ilmastonmuutoksesta

Pääministeri Vanhanen vierailee Intiassa 5.-8. helmikuuta.

Hän tapaa Delhissä Intian pääministerin Manmohan Singhin sekä kauppa- ja teollisuusministeri Kamal Nathin. Pääministerillä on tapaamisia myös Mumbaissa, jossa hän tapaa Maharashtran osavaltion poliittista johtoa.

Vanhanen ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) osallistuvat myös Delhissä järjestettävään kestävän kehityksen huippukokoukseen. Pääministeri ja ympäristöministeri pitävät kumpikin tapahtumassa puheen ja osallistuvat paneelikeskusteluun ilmastonmuutoksesta.

Matkaan lähtee myös laaja suomalainen yritysvaltuuskunta. Koko valtuuskunnalla on lounastapaaminen intialaisten energia- ja ilmastoasiantuntijoiden kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme