Mainos
Mainos

Vanhanen haluaa presidenttipeliin avoimet kortit

Pääministeri esitteli tulevan presidentinvaalikampanjansa tänään keskustan puoluevaltuuskunnalle Riihimäellä.

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä Suomen turvallisuuspoliittisesta linjasta eri mieltä olevien presidenttiehdokkaiden tulisi tuoda näkemyksensä selkeästi esille kampanjan aikana. Vanhanen sanoo olevansa valmis perustelemaan hallituksen omaksumaa linjaa, joka vastaa täysin myös hänen omia näkemyksiään.

Vanhanen esitteli tulevan presidentinvaalikampanjansa tänään keskustan puoluevaltuuskunnalle Riihimäellä. Hän korosti, että Suomen tulee kantaa Euroopan unionin täysivaltaisena jäsenenä vastuuta EU:n ulkopuolisista kriiseistä.

Vanhanen arvioi, että merkittävä osa kansalaisista hyväksyy nykyisin sen, että kriisinhallintaan voidaan osallistua ilman YK:n nimenomaista hyväksyntää. Vielä muutama vuosi sitten kansan selvä enemmistö olisi torjunut tämän mahdollisuuden. Hänen mukaansa EU:n pitää voida toimia kansanmurhien estämiseksi siinäkin tapauksessa, etteivät YK:n turvaneuvoston viisi suurta maata kykene sopimaan asiasta.

Suomen turvallisuuspoliittisia ratkaisuja pitää Vanhasen mukaan aina arvioida viileällä harkinnalla ja ajan tarpeiden mukaisesti. Kansan turvallisuus ei saa jäädä vanhojen ennakkoluulojen tai jäykkien opinkappaleiden vangiksi. Naton jäsenyyttä ei olla hakemassa, mutta se säilyy turvallisuus- ja puolustuspolitiikan mahdollisuutena jatkossakin. Vanhanen piti tärkeänä, että presidentinvaaleissa puolustetaan selkeästi tehtyjä linjauksia.

Puoluevaltuuskunta päättää huomenna presidenttiehdokkaan asettamisen menettelytavoista. Siihen kuuluu sen tosiasian toteaminen, ettei keskustan tarvitse järjestää esivaaleja.

(MTV3-STT)

Vanhanen ja muu keskustajohto pitää kiinni porvaripuolueiden yhteistyöstä presidentinvaalien toisella kierroksella. Yhteistyötä on ehditty epäillä ja arvostella, mutta haudattu sitä ei keskustajohtajien mukaan ole.
(Seitsemän uutiset 23.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme