Mainos
Mainos

Vanhanen hoputtaa puolueita verokeskusteluun

Pääministerin mukaan Suomella on ensi vaalikaudellakin varaa veronkevennyksiin. Kevennysten määrää hän ei kuitenkaan halua vielä tarkemmin määritellä.

Pääministeri Matti Vanhanen katsoo, että keskustelua tulevista veronkevennyksistä tulee käydä nyt ennen kevään eduskuntavaaleja.

Vanhasen mukaan Suomella on varaa veronkevennyksiin myös ensi vaalikaudella. Kevennyksen määrää ei kuitenkaan kannata päättää, koska siihen vaikuttavat talouskehityksen suhdanteet.

Vanhanen korostaa Hufvudstadsbladetin kolumnissaan, että verotus tulee jatkossakin kohdentaa siten, että se tukee talouskehitystä ja työllisyyttä. Sen sijaan että keskitytään vain tuloverojen alennuksin, tulisi käyttää muitakin keinoja. Hän pitää mm. ruoan arvonlisäveroa tehokkaampana keinona kuin yleistä tuloveronalennusta, koska se vaikuttaisi oikeudenmukaisemmin suurempaan osaan kansalaisista.

Vanhanen viittaa kokoomuksen vaatimukseen alentaa juuri tuloveroa. Hän muistuttaa, että kokoomuksen ollessa hallituksessa tuloveron liialliset kevennykset johtivat kahteen kertaan yritysveron korotuksiin.

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma on katsonut tuloveron alennuksella päästävän parempaan tulokseen kuin ruoan arvonlisäveron alentamisella.

Heinäluoma on halunnut hillitä verokeskustelua. Heinäluoman mukaan olisi viisaampaa odottaa ainakin tammikuussa valmistuvaa ministeriön arviota siitä, kuinka paljon valtiolla on varaa keventää veroja seuraavalla nelivuotiskaudella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme