Mainos
Mainos

Vanhanen huolissaan laiskasta ennakkoäänestyksestä

Pääministeri Matti Vanhanen on huolissaan keskustan perinteisten kannatusalueiden laimeasta ennakkoäänestysinnosta. EU-vaalit eivät ole vetäneet väkeä ennakkoäänestyspaikoille esimerkiksi Pohjois- ja Itä-Suomessa.

- Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa on viiden prosentin kuntia, kun Kauniaisissa jo 20 prosenttia asukkaista on käynyt äänestämässä. Tämä tulee vaikuttamaan vaalitulokseen, jos ihmiset eivät aktivoidu, Vanhanen sanoo.

Itä-Suomessa äänestysprosenteilla ei ole juhlittu viime vuosina muutenkaan. Vanhasen mukaan juuri heillä olisi kuitenkin aihetta pyrkiä vaikuttamaan.

- Kun otetaan huomioon, että seuraavan viiden vuoden aikana tullaan päättämään muun muassa aluepolitiikan sisällöstä seitsemäksi vuodeksi eteenpäin. Ehkä olisi hyvä, että ihmiset ottaisivat kantaa erityisesti nillä alueilla, joihin EU:n alue- ja maatalouspolitiikka eniten vaikuttaa, Vanhanen sanoo.

Puheenjohtaja Matti Vanhanen ei silti kadu, ettei keskustalla ole vaaliliittoa, jota Rkp sille ehdotti.

- Meillä on oma periaatteellinen kantamme vaaliliittoja kohtaan. Niissähän helposti käy niin, että omalle puolueelle tarkoitettu ääni saattaa mennä hyvinkin eri tavalla ajattelevalle ehdokkaalle, Vanhanen sanoo.

(MTV3)

EU-vaalitentissä keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen ja europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (Huomenta Suomi 01.06.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot