Mainos
Mainos

Vanhanen huolissaan lakkojen seurauksista

Vanhanen toivoo, että lakkoilijat ymmärtäisivät sen, mitä haittaa lakoista aiheutuu sekä yhteiskunnalle että kansallaisille.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on huolissaan laajentumassa olevien kuljetusalan lakkojen seurauksista.

Vanhanen mielestä talouden kehitys on lähtenyt hyvään liikkeeseen eikä sitä pitäisi vaarantaa tällaisilla toimilla. Vanhanen toivoo, että lakonjärjestäjät ymmärtäisivät sen, mitä haittaa lakoista aiheutuu niin yhteiskunnalle kuin kansalaisille.

Vanhanen arvelee myös, että yleinen mielipide on muuttumassa kriittisemmäksi lakkoa kohtaan.

- Järjestöihin varmasti vaikuttaa myös se, minkälaista myötätuntoa ja tukea tälle lakolle on. Myös kansalaismielipiteen pitäisi tähän reagoida. Hallitusvallalla ei ole muita keinoja kuin pääministerin toivomus siitä, että lakon pitää ratketa. Lakon voivat päättää vain ne, jotka ovat sen aloittaneet, Vanhanen toteaa.

Vanhanen kertoo olleensa tilanteen vuoksi yhteydessä työmarkkinoiden keskusjärjestöihin pitkin viikkoa, mutta lakkojärjestö AKT:hen hän on vedonnut vain julkisuuden kautta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.11.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot