Mainos
Mainos

Vanhanen: Huono-osaiset ovat hallituksen täsmäkohde

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) torjuu oppositiopuolueiden syytökset siitä, että porvarihallitus syrjisi huono-osaisia. Vanhanen vakuutti Ylen radiouutisten pääministerin haastattelutunnilla, että tämä hallitus on keskittynyt erityisesti heikoimmassa asemassa oleviin ryhmiin.

Keskustelu aiheesta sai vauhtia torstaina Vanhasen Osuuspankkikeskuksessa pitämästä puheesta. Pääministeri mainitsi, että mediassa käsitellään liikaa yhteiskunnan epäkohtia ja puhutaan huono-osaisuudesta, vaikka asiat ovat suurella osalla kansalaisista paremmin kuin koskaan.

Vanhasen mukaan kyse ei ollut tiedotusvälineiden arvostelusta, vaan hyvin neutraalista talouden tilannekatsauksesta. Kyseessä oli "huomio siitä, minkälaisiin kysymyksiin painotukset tiedotusvälineissä tulevat".

Vanhanen sanoi, että hallitus on nyt erityisesti keskittynyt huono-osaisten aseman parantamiseen.

-Me kohdistamme tulonsiirrot nyt kaikkein pienituloisimmille. Nykyinen hallitus noudattaa sosiaalisempaa politiikkaa kuin ensimmäinen hallitukseni.

Pääministeri luetteli esimerkkeinä kansaneläkkeiden, alimpien äitiyspäivärahojen, lapsilisien, lasten kotihoidon tuen, opintotuen ja työttömyyskorvausten korotukset.

Kohteina ovat nyt ne perheet, jotka ovat suurimmassa köyhyysriskissä eli muun muassa monilapsiset ja yksinhuoltajat.

Vanhasen mukaan tulonsiirtoja tulee vastaisuudessa tarkastella kaikkein pienituloisimpien osalta.

Esillä oli myös eduskunnassa virinnyt kiista keskituloisten lapsiperheiden asemasta. Vanhasen mukaan keskituloisten reaalitulot kasvavat maksujen korotuksesta huolimatta kaksi prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme