Mainos
Mainos

Vanhanen: Ideoita työurien jatkamiseen kaivataan

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) odottaa työmarkkinajärjestöiltä ideoita siitä, miten ihmiset pidettäisiin nykyistä pidempään työelämässä. Vanhanen kannustaa järjestöjä tekemään rohkeita ehdotuksia asiassa.

Vanhanen sanoi keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Hämeenlinnassa, että talouskriisin jälkeinen aika on aloitettava työurien pidentämisestä.

- Työurien pidentäminen loppupäästä on toteuttava tavalla tai toisella, Vanhanen sanoi.

Vanhasen mielestä vielä tällä vaalikaudella pitäisi luoda raamit sille, kuinka valtiontalous saadaan vakaalle pohjalle ja velkaantuminen hallintaan. Jos taloustilanne sen sallii, kiristävät toimet on aloitettava jo tämän vaalikauden aikana, Vanhanen sanoi.

Mainittaviin leikkauksiin ei kuitenkaan voida mennä, Vanhanen sanoi ja viittasi siihen, mitä tapahtui edellisen laman aikana.

Vanhanen myös toisti aiemman ehdotuksensa osittaisesta paluusta perheverotukseen. Siinä vanhempien tulot laskettaisiin verotuksessa yhteen ja jaettaisiin kahdella. Tämä keventäisi perheen verotusta varsinkin silloin, kun toinen vanhemmista on kotona tai osa-aikatyössä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme