Mainos
Mainos

Vanhanen: Ilmastopaketilla dramaattinen vaikutus Suomelle

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan EU-maiden huippukokouksessa sorvatulla ilmastopaketilla on dramaattinen vaikutus Suomelle.

- Ilmastopäätös tarkoittaa sitä, että meidän on seuraavien 12 vuoden aikana lisättävä uusiutuvan energian määrää yhtä paljon, kuin meidän kaikki neljä ydinvoimalaamme ja rakenteilla oleva maailman suurin ydinvoimala tuottavat sähköä.

Vanhasen mukaan päätöksen myötä tullaan näkemään uusiutuvan energian renessanssi.

- Tällaista ei olisi saattu liikkeelle, ellei tämä olisi tullut EU:n kautta ikään kuin pakolla, Vanhanen sanoo MTV:n uutisille.

Vanhanen myöntää, että ilmastosopu nostaa kuluttajien sähkön hintaa. Tämä on kuitenkin hänen mielestään pitkällä aikavälillä parempi vaihtoehto kuin ilmastonmuutos.

EU-maiden ilmastopaketin tavoitteena on leikata hiilidioksidipäästöjä sekä lisätä uusiutuvaa energiaa. Valtionjohtajat sopivat asiasta tänään päättyneessä huippukokouksessa Brysselissä.

(MTV3)

Lue lisää:

(Seitsemän uutiset 12.12.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme