Mainos
Mainos

Vanhanen Itämeren maiden pääministerikokoukseen

Itämeren maiden pääministerikokouksessa on tarkoitus keskustella muun muassa Itämeren suojelusta.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) osallistuu tänään Viron Laulasmaalla pidettävään Itämeren maiden pääministerikokoukseen. Kokouksessa on tarkoitus keskustella esimerkiksi Itämeren maiden alueellisesta yhteistyöstä ja meriympäristön suojelusta. Myös sosiaalikysymykset, kuten Baltian alueen yhä paheneva HIV-tilanne on nostettu esityslistalle. Kokoukseen on kutsuttu yhdentoista maan pääministerit.

Itämeren maiden johtajien lisäksi Islannin ja Norjan pääministerit osallistuvat tapaamiseen. Myös Venäjän pääministeri Mikhail Fradkov on vahvistanut saapuvansa paikalle. Itämeren maiden yhteinen huippukokous on ensimmäinen EU:n laajenemisen jälkeen. Kokoukseen ottavat osaa myös Euroopan unionin puheenjohtajamaan Irlannin ja Euroopan komission edustajat. Kahden vuoden välein pidettävä pääministerikokous järjestetään nyt viidennen kerran. Edellisen kerran tapaaminen järjestettiin vuonna 2002 Pietarissa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) tekee tänään päivän työvierailun Moskovaan. Vierailun isäntänä on Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että ulkoministerit keskustelevat Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä kysymyksistä, ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä sekä EU:n ja Venäjän välisistä suhteista. Lavrov saa näin ensikäden tietoja Brysselistä pidetystä EU:n huippukokouksesta.

(MTV3-STT-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme