Mainos
Mainos

Vanhanen ja Fradkov tapasivat Oulussa

Venäjän ja Suomen pääministerit keskustelivat Oulussa lyhyesti Itämeren kaasuputkihankkeesta. Suomenlahden halki kulkevasta merisähkökaapelista ei ollut pääministerien kesken puhetta.

Venäjän ja Suomen pääministerit ovat tavanneet Oulussa, ja keskustelleet ajankohtaisista asioista, mm. Itämeren kautta Saksaan kulkevasta kaasuputkesta. Myös liikennekysymykset ja Venäjän EU-suhteet olivat esillä. Sen sijaan Suomessa intohimoja herättäneestä Suomenlahden halki kulkevasta merisähkökaapelista ei ollut pääministerien kesken puhetta.

Venäjältä Saksaan Itämeren ali kulkeva kaasuputki nousi esiin sen verran, että Suomi ilmoitti että se ei pidä tarpeellisena osallistua hankkeeseen.

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan Itämeren kautta kulkeva kaasuputki on Suomelle ajankohtainen vain ympäristönsuojelun osalta. Hänen mukaansa Saksa on kutsunut koolle hankkeen ympäristövaikutuksia arvioivan kokouksen vielä täksi kuuksi.

-Suomi ei ole kiinnostunut putkesta kaasun saannin kannalta. Olemassa oleva kapasiteetti riittää melko pitkälle tästä eteenpäin Suomen tarpeisiin, Vanhanen vahvisti yhdessä Venäjän pääministerin Mihail Fradkovin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa Oulussa.

Uutistoimisto Itar-Tass uutisoi aiemmin päivällä, että Suomi olisi kiinnostunut haarayhteydestä putkeen.

Fradkov korosti ympäristönsuojelun merkitystä kaasuputkihankkeen yhteydessä. Huomenna Fradkov tapaa Helsingissä presidentti Tarja Halosen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme