Mainos
Mainos

Vanhanen ja Fradkov tapasivat

Suomen ja Venäjän pääministerit, Matti Vanhanen ja Mihail Fradkov ovat tavanneet tänään Moskovassa. Kyseessä oli lähinnä tutustumiskäynti. Neuvotteluissa oli esillä erityisesti kauppa ja uudet investoinnit.

Fradkov on presidentti Vladimir Putinin uusi luottomies, joka nousi tuntemattomuudesta parrasvaloihin tänä keväänä.

Neuvottelujen alla Venäjän lehdistö oli taas nostanut esille sen kuinka Suomi jarruttaisi Venäjän ja EU:n neuvotteluja viisumivapaudesta. Asia etenee kuitenkin normaalia tahtia.

Vierailulla ei käsitelty mitään kiusallisia aiheita kuten Tshetsheniaa, ihmisoikeuksia tai lehdistönvapautta. Pääosassa olivat kauppa ja venäjän tarjoamat taloudelliset mahdollisuudet.

EU:n päätös tukea Venäjän WTO-jäsenyyttä auttaa myös Suomen kauppaa. Mutta suomalaisten vuosikausia toivomaa investointisuojasopimusta ei ole vielä näköpiirissä. Kyse on mm. siitä että Venäjä ei voi toistaiseksi toteuttaa Suomen vaatimuksia siitä, että investointisuoja koskisi koko maata.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.05.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme