Mainos
Mainos

Vanhanen ja Kalliomäki suosituimmat

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Antti Kalliomäki saivat eniten kiitosta, kun MTV3:n uutiset kysyi keskustan ja SDP:n piirivaikuttajien arvioita omien ministereidensä onnistumisesta.

Hallituspuolueiden piirivaikuttajat antavat pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.) ja valtiovarainministeri Antti Kalliomäelle (sd.) hyvät arvosanat. MTV3:n tekemässä kyselyssä selvitettiin piirivaikuttajien arvioita omien ministereidensä onnistumisesta.

Peräti 95 prosenttia keskustaväestä arvioi Vanhasen onnistuneen pääministerinä joko erittäin hyvin tai melko hyvin. Kenttäväen toinen suosikki on ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki. 81 prosenttia kenttäväestä katsoo hänen onnistuneen erittäin hyvin tai hyvin.

SDP:n piirihallitusten jäsenistä 81 prosenttia katsoo Kalliomäen onnistuneen joko erittäin hyvin tai melko hyvin. Toiseksi parhaiten on kentän mukaan pärjännyt ulkoministeri Erkki Tuomioja. 79 prosenttia katsoo hänen onnistuneen erittäin hyvin tai melko hyvin.

Keskustan kenttäväki on tyytymättömin maatalousministeri Juha Korkeaojan toimintaan. Kun puolitoista vuotta sitten 67 prosenttia kenttäväestä katsoi Korkeaojan onnistuneen hyvin, on tänään samaa meiltä vain 23 prosenttia. Lähes puolet arvioi hänen menestyneen vain kohtalaisesti.

SDP:n kenttäväki on puolestaan tyytymättömin liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaseen. Kenttäväestä 45 prosenttia arvioi hänen onnistuneen vain kohtalaisesti.

MTV3:n uutiset teki kyselyn SDP:n piirihallitusten ja keskustan piiritoimikuntien jäsenille tammikuun puolenvälin ja helmikuun alun välisenä aikana. SDP:n osalta vastausprosentti oli 67 ja keskustalaisten osalta 61 prosenttia.

(Seitsemän uutiset 13.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme