Mainos
Mainos

Vanhanen ja Rehn peräänkuuluttavat täydellistä esitutkintaa Vanhasen vaalitukiasiassa

Entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) haluaa varmistaa, että kaikki tutkimukset hänen vaalituistaan pysyvät olennaisena osana esitutkinta-aineistoa. Vanhanen huomautti Ylen Aamu-tv:ssä poliisin selvittäneen hänen tietoisuuttaan tuista viime talven ja kevään aikana kuulustelemalla lukuisan joukon todistajia.

- Toinen kysymys on se, olisiko ollut oikeutta tehdä näitä tutkimuksia, ex-pääministeri sanoi.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta päätti tiistaina yksimielisesti teettää valtakunnansyyttäjällä esitutkinnan Vanhasen toimista raha-automaattiavustusten jaossa Nuorisosäätiölle, joka antoi tukea Vanhasen presidentinvaalikampanjaan

Myös EU-komissaari Olli Rehn (kesk.) tukee Vanhasta. Hän sanoi Ylen Ykkösaamussa toivovansa, että todistajalausunnot ovat mukana esitutkinta-aineistossa, koska se on epäillyn oikeusturvan kannalta välttämätöntä.

Rehn kehottaa Vanhasta lukemaan hänen ja Alpo Rusin kirjan Rusin vakoiluepäilyistä. Kirjassa muun muassa kysytään, oliko tutkinnassa kyse vain huonosta poliisiosaamisesta vai myös poliittisesta tarkoituksenmukaisuudesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme