Mainos
Mainos

Vanhanen jarruttelee puheita Suomen Pankin johtajanimityksestä

Pääministeri Vanhasen mielestä Suomen Pankin johtajanimityksestä käyty keskustelu on ollut ennenaikaista. Vanhanen muistuttaa, että lopullisen nimityksen tekee tasavallan presidentti.

Pääministeri Matti Vanhanen jarruttelee puheita Suomen Pankin johtajanimityksestä.Pääministeri Matti Vanhanen hillitsee Suomen Pankin pääjohtajanimityksestä herännyttä keskustelua. Vanhanen muistuttaa, että pankin pääjohtaja on osa Euroopan keskuspankkijärjestelmää, jonka taas pitää olla ehdottoman riippumaton kaikista kytkennöistä ja sidonnaisuuksista.

-Siksi myöskään ei saisi luoda sellaista mielikuvaa, että pääjohtajan nimityksessä olisi tämmöisiä sidonnaisuuksia olemassa, Vanhanen varoitti Ylen radiouutisten pääministerin haastattelutunnilla.

Hän muistutti keskustelun olevan myös osin ennenaikaista.

-Nyt pöydällä on Suomen Pankin pääjohtajan nimittäminen, jossa nimityksen tekee lopulta tasavallan presidentti. Sen takia ei pitäisi mennä spekuloimaan mitään, mitä tästä nimityksestä ehkä seuraa.

Vanhanen kertoi keskustelevansa alkuviikosta komission puheenjohtaja Romano Prodin kanssa siitä, millä ehdoilla ja aikataululla pankkivaltuuston ehdottama komissaari Erkki Liikanen voisi irrottautua komissiosta ja ottaa viran vastaan.

-Kuuntelen, mikä komission puheenjohtajan toive on. Sen keskustelun perusteella tehdään sitten johtopäätös täällä Suomessa. Se tapahtuu lähipäivinä, totesi Vanhanen.

Pankkivaltuuston esitys oli, että Liikanen aloittaisi pääjohtajana heinäkuun alussa. Komission nykykausi jatkuu lokakuun loppuun asti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot