Mainos
Mainos

Vanhanen: Joskus käy näin

Entinen pääministeri Matti Vanhanen ei halua ottaa kantaa oikeuskansleri Jaakko Jonkan tänään antamaan päätökseen jääviydestä.

- En voi ottaa tähän kantaa. Tämä antaisi kuvan siitä, että minulla olisi joku mielipide kanslerin kantaan. Se on oikeuskanslerin kanta ja lausun tästä vasta perustuslakivaliokunnalle, Vanhanen sanoi MTV3:n uutisille.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on tehnyt eduskunnan perustuslakivaliokunnalle ilmoituksen Vanhasen virkatoimen tutkimiseksi. Jonkan mukaan Vanhanen oli esteellinen osallistumaan valtioneuvoston yleisistuntoihin, joissa päätettiin Raha-automaattiyhdistyksen avustusten myöntämisestä Nuorisosäätiölle. Nuorisosäätiö tuki Vanhasta vuoden 2006 presidentinvaaleissa yli 23 000 eurolla.

Rauhallisen ja hyväntuulisen oloinen Vanhanen kuitenkin toteaa, että hänen olisi pitänyt aikanaan toimia eri tavalla.

- On selvää, että jos olisin hoksannut, että siinä on jääviysvaara olisin tehnyt niin kuin muissa jääviystilanteissa eli sanonut, että olen jäävi. Asia olisi ollut sillä selvä.

Vanhasen mukaan jälkeen päin on turha puida asiaa ja pohtia, kuinka olisi pitänyt toimia.

- Joskus käy näin, hän tuumii. - Nyt on hyvä, että se selvitetään. Kun on päättäjänä, tällainen on mahdollista.

(MTV3)

Katso Leea Ollikaisen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme