Mainos
Mainos

Vanhanen: Joskus käy näin

Entinen pääministeri Matti Vanhanen ei halua ottaa kantaa oikeuskansleri Jaakko Jonkan tänään antamaan päätökseen jääviydestä.

- En voi ottaa tähän kantaa. Tämä antaisi kuvan siitä, että minulla olisi joku mielipide kanslerin kantaan. Se on oikeuskanslerin kanta ja lausun tästä vasta perustuslakivaliokunnalle, Vanhanen sanoi MTV3:n uutisille.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on tehnyt eduskunnan perustuslakivaliokunnalle ilmoituksen Vanhasen virkatoimen tutkimiseksi. Jonkan mukaan Vanhanen oli esteellinen osallistumaan valtioneuvoston yleisistuntoihin, joissa päätettiin Raha-automaattiyhdistyksen avustusten myöntämisestä Nuorisosäätiölle. Nuorisosäätiö tuki Vanhasta vuoden 2006 presidentinvaaleissa yli 23 000 eurolla.

Rauhallisen ja hyväntuulisen oloinen Vanhanen kuitenkin toteaa, että hänen olisi pitänyt aikanaan toimia eri tavalla.

- On selvää, että jos olisin hoksannut, että siinä on jääviysvaara olisin tehnyt niin kuin muissa jääviystilanteissa eli sanonut, että olen jäävi. Asia olisi ollut sillä selvä.

Vanhasen mukaan jälkeen päin on turha puida asiaa ja pohtia, kuinka olisi pitänyt toimia.

- Joskus käy näin, hän tuumii. - Nyt on hyvä, että se selvitetään. Kun on päättäjänä, tällainen on mahdollista.

(MTV3)

Katso Leea Ollikaisen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot