Mainos
Mainos

Vanhanen: Kampanjan toteutus ontui

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen uskoo vaalitappion nujertaman puolueensa uuteen nousuun. Hän valaa keskustalaisiin uskoa ruotimalla tappion syitä puolueen pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa.

Pääministeri pitää tappiota useiden tekijöiden summana ja etsii epäonnistumisen merkkejä kampanjan toteutuksesta, järjestötyöstä ja hallituspolitiikasta. Hän epäilee, oliko imagomainonnasta pidättäytyvä kampanjointi oikea ratkaisu. Järjestötyö puolestaan takkusi Vanhasen mukaan jo ehdokasasetteluvaiheessa.

- On rehellisesti myönnettävä, että meillä oli siinä suuria vaikeuksia. Ilman parin viime viikon loppukiriä ehdokasmäärämme olisi suorastaan romahtanut ja kannatuksemme olisi jäänyt vielä heikommaksi.

Hallitustyössä alamäkeä vauhdittivat Vanhasen mukaan kipeät metsäteollisuuden ratkaisut, jotka karkottivat äänestäjiä Kemijärvellä ja Kajaanissa. Maaseudulla taas luottamusta nakersi maatalouden huono tulokehitys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme