Mainos
Mainos

Vanhanen kehittäisi Suomi-Venäjä metsäyhteistyötä

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä Suomen ja Venäjän välinen metsäyhteistyö avaa suuria mahdollisuuksia kummallekin osapuolelle, jos yhteistyö saadaan toimimaan.

Keskeistä on metsän omistusolojen ja käyttöehtojen selkiytyminen Venäjällä, Vanhanen sanoi Päättäjien metsäakatemiassa Kirkkonummella.

Vanhanen kommentoi keskustelua, jota on käyty metsäteollisuuden investointien suuntautumisesta ulkomaille. Hän huomautti, että yhdentyvän talouden maailmassa käpertyminen pelkästään Suomeen näivettäisi kansainväliseen kilpailuun osallistuvan yrityksen nopeasti ja vaarantaisi sen loputkin työpaikat.

- Oikea vastaus kovenevaan kilpailuun on osaamisen terästäminen ja sitä kautta tuotteidemme jalostusasteen nostaminen, Vanhanen linjasi.

Hän huomautti, että Suomessa koulutetaan nyt jopa puolet Euroopan korkeakoulutetuista paperi-insinööreistä, mikä on meille selvä kilpailuetu.

Vanhanen vakuutti, että hallituksen tavoitteena on pitää Suomi jatkossakin metsäteollisuuden kärkimaana ja kilpailukykyisenä sijaintipaikkana alan investoinneille.

Suomen ja Venäjän metsäyhteistyötä taas pohjustetaan Helsingissä lokakuun lopulla pidettävässä suomalais-venäläisessä metsähuippukokouksessa, johon osallistuvat sekä Vanhanen että Venäjän pääministeri Mihail Fradkov.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme