Mainos
Mainos

Vanhanen kehysriihestä: Muualla asuvia ei saa rangaista, jos esimerkiksi Helsinki ei säästä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen sanoo, että kehysriihen mahdollisten lisäsäästöjen kannalta tärkeää on hallituksen suhtautuminen siihen, että indeksijäädytykset eivät näytä tuottavan riittävästi säästöjä.

Ennakoitua pienemmän hintojen nousun vuoksi indeksisäästöjen tavoitteesta jäädään 300 miljoonaa euroa vajaaksi. Kokoomuksesta on vaadittu vajeen korvaamista lisäsäästöillä ensi viikon kehysriihessä. Keskustan mielestä suuria lisäsäästöjä ei tarvita.

Vanhanen arvioi, että vaikeampi kysymys on 100 miljoonan euron vaje, joka johtuu siitä että osa kunnista ja kaupungeista ei ole käyttänyt hallituksen antamia säästömahdollisuuksia. Keskustan mielestä tästä ei saa rangaista muualla asuvia.

– Nyt on pulma se, että pitäisikö sen takia että esimerkiksi Helsinki ei käytä säästömahdollisuuksia, muualla asuville laittaa kaksinkertainen säästö että saadaan koko julkisen sektorin säästö aikaan, sanoo Vanhanen.

Keskusta on katsonut myös, että niin sanotulta pakkolakilistalta ei pidä poimia lisäsäästökohteita kehysriihessä. Vanhasen mukaan järjestöille ei saa antaa herkässä neuvottelutilanteessa viestiä, että lista vuotaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme