Mainos
Mainos

Vanhanen: Kemikaalivirasto Helsinkiin

Pääministeri Matti Vanhanen pitää kilpalaulantaa EU:n kemikaaliviraston sijainnista turhana.

Pääministeri Matti Vanhanen on hillinnyt kilpalaulannaksi yltynyttä kiistaa siitä, minne EU:n kemikaalivirasto tulisi sijoittaa Suomessa. Vanhanen korosti eduskunnan käymässä HVK-keskustelussa, että keskustelu asiasta on turhaa. Eurooppa-neuvosto ratkaisi sen jo virastopäätöksensä yhteydessä. Kemikaalivirasto sijoitetaan Helsinkiin.

Vanhanen sanoi pitävänsä viraston saamista hyvänä saavutuksena. Vaikka hallitusten välinen konferenssi joutuikin jatkoajalle, Eurooppa-neuvosto pystyi päättämään yhdeksän uuden viraston tulevasta sijaintipaikasta. Kymmenes eli kalastusvirasto tulee Espanjaan.

Pääministeri vakuutti Suomen tekevän kaikkensa, jotta HVK saadaan uudelleen käyntiin mahdollisimman pian. Toiveena on ollut saada aikaan sopu perustuslaillisesta sopimuksesta hyvissä ajoin ennen kesäkuun EU-parlamenttivaaleja.

Aikataulun pidentyminen ei Vanhasen mielestä olisi ylipääsemätön katastrofi. Hän sanoi uskovansa edelleen, että järki voittaa ja että sopimukseen päästään kohtuullisessa ajassa. Kiistan pitkittäminen ja siitä aiheutuva unionin säröily ei ole pitkällä tähtäimellä kenenkään etu.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.12.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme