Mainos
Mainos

Vanhanen: Kemikaalivirasto Helsinkiin

Pääministeri Matti Vanhanen pitää kilpalaulantaa EU:n kemikaaliviraston sijainnista turhana.

Pääministeri Matti Vanhanen on hillinnyt kilpalaulannaksi yltynyttä kiistaa siitä, minne EU:n kemikaalivirasto tulisi sijoittaa Suomessa. Vanhanen korosti eduskunnan käymässä HVK-keskustelussa, että keskustelu asiasta on turhaa. Eurooppa-neuvosto ratkaisi sen jo virastopäätöksensä yhteydessä. Kemikaalivirasto sijoitetaan Helsinkiin.

Vanhanen sanoi pitävänsä viraston saamista hyvänä saavutuksena. Vaikka hallitusten välinen konferenssi joutuikin jatkoajalle, Eurooppa-neuvosto pystyi päättämään yhdeksän uuden viraston tulevasta sijaintipaikasta. Kymmenes eli kalastusvirasto tulee Espanjaan.

Pääministeri vakuutti Suomen tekevän kaikkensa, jotta HVK saadaan uudelleen käyntiin mahdollisimman pian. Toiveena on ollut saada aikaan sopu perustuslaillisesta sopimuksesta hyvissä ajoin ennen kesäkuun EU-parlamenttivaaleja.

Aikataulun pidentyminen ei Vanhasen mielestä olisi ylipääsemätön katastrofi. Hän sanoi uskovansa edelleen, että järki voittaa ja että sopimukseen päästään kohtuullisessa ajassa. Kiistan pitkittäminen ja siitä aiheutuva unionin säröily ei ole pitkällä tähtäimellä kenenkään etu.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.12.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot