Mainos
Mainos

Vanhanen kiitteli Italian ehdotusta turvatakuista

Pääministeri Vanhanen kiittelee Italian uusinta EU:n turvatakuuesitystä, joka ottaa huomioon Suomen sekä muut liittoutumattomat maat.

Berliinissä liittokansleri Gerhard Schröderin vieraana käväissyt pääministeri Matti Vanhanen pitää Italian uusinta ehdotusta EU:n turvatakuista selvänä vastaantulona Suomelle ja muille liittoutumattomille maille.

- Italia on selvästi hyväksynyt esittämämme kritiikin. Edellytykset myös liittoutumattomien maiden tarpeet huomioon ottavalle ratkaisulle ovat nyt olemassa.

Kiistoihin unionin äänivallasta ja komissaarien määrästä liittokanslerinviraston illallispöydässä ei sen sijaan löytynyt ratkaisua. Vanhanen veikkaa niiden jäävän ensi viikonloppuna Brysselissä pidettävän hallitusten välisen kokouksen viimeisiksi asioiksi.

Saksaa hän pitää Suomen tavoin kompromissien etsijänä. Molempien maiden kannat EU:n perustuslakiehdotuksesta ovat likimain samanlaisia. Useimmista vielä avoinna olevista kysymyksistä mailla on Vanhasen mukaan pitkälle yhteinen näkemys.

- Saksa ja Suomi tuntevat hyvin unionin erimielisyyksien aiheet. Niistä on pystyttävä tekemään kompromisseja. Ajan pelaaminen ei auta, vaan ratkaisut on pyrittävä tekemään ensi viikonloppuna Brysselissä.

Suomen viides ydinvoimala ja sen yhteydessä Saksassa paljon kohua herättänyt vientituki eivät nousseet esille Saksan liittokanslerin ja Suomen pääministerin tapaamisessa. Vanhasen mielestä kysymys on puhtaasti yritysten välisestä asiasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme