Mainos
Mainos

Vanhanen kiitteli järjestöjä yhteisen linjan etsimisestä

Hallitus ja palkansaajärjestöt etsivät yhteistä linjaa seuraavaa työmarkkinakierrosta varten synkkien talousuutisten varjossa.

Tiivistettynä vajaan tunnin mittaisen tapaamisen viesti kuului, että jotakin pitäisi tehdä nopeasti seuraavaa palkkakierrosta varten, mutta kukaan ei oikein tiedä mitä. Koordinaatiota yritetään, tilanne on huolestuttava ja edelliseen, käsistä karanneeseen liittokierrokseen ei ole varaa.

- On suuri vaara, että täysin koordinoimattomana palkankorotukset muodostuvat palkkakilpailun vuoksi työllisyyden, ostovoiman, julkisen talouden kestavyyden kannalta pitemmän päälle haitallisiksi, pääministeri Matti Vanhanen sanoi.

Vanhanen kiitteli työmarkkinajärjestöjä siitä, että niillä on halua yhteisiin toimiin seuraavaa palkkakierrosta varten.

Työmarkkinajärjestöt puhuivat yhteisen koordinaation tarpeesta, sillä edellisen liittokierroksen jäljet pelottavat. Ongelma kuitenkin on, että mitään mallia ei ole, kun työnanatajat hylkäsivät tupo-järjestelmän. Suurin riitely nähdään siitä, kuka sitoutuu mihinkin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme